BENEFICIAL TRANSFORMATION CENTRE

Cultuurverbetering:

 

Bij cultuurverbeteringen wordt dikwijls gedacht aan jarenlange processen die weinig of geen resultaat opleveren. Het zal je maar gebeuren! Cultuurverbeteringen raken de kern van de organisatie en dus ook de kern van de mensen die het betreft. Dan kan een cultuurverbetering alleen maar slagen als je zorgvuldig met die kernen omgaat.

In onze aanpak voor cultuurverbeteringen is dan ook plaats voor Theory-U van Otto Scharmer. In deze methode wordt zorgvuldig naar de medewerkers geluisterd, om van daaruit met hen op zoek te gaan naar hun intrinsieke motivatoren (de kernen). Van daaruit kun je een toekomst opbouwen omdat je niet meer wordt gehinderd door oude patronen uit het verleden.

Of het nu om een grote of een kleine verandering gaat, zorgvuldigheid staat voor duurzaamheid!

Soms wil je gewoon even de heersende cultuur bevestigen met een teamuitje of een dagje brainstormen. Of bijvoorbeeld de jaarlijkse werkconferentie een "fun-factor" meegeven. Alle voorbeelden schieten hier tekort, maar niets is onmogelijk. Net zo belangrijk als het proces zelf, is de afweging waarom een cultuurverbetering wordt gewenst! 

"Wij doen alleen dat waar u beter van wordt", dus waarom niet in een vroeg stadium contact opnemen en samen de beste weg uitstippelen. Zelfs als BTC niet de juiste competenties in huis heeft voor de uitvoering, is haar netwerk groot genoeg om die competenties te vinden. Geef uw vraag gerust uit handen!

Alle programma's worden zorgvuldig op maat samengesteld, per organisatie, per doelgroep en per doelstelling. Dus ook per fase van het transformatieproces. Toch weten wij onze trajecten betaalbaar te houden door gebruik te maken van ons eigen cascosysteem. (meer over training)